juni 15, 2024

2019 – 27 september

MOOI JUDO TIJDENS CLUBWEDSTRIJDEN JUDOVERENIGING KOIZUMI

NIEUWLANDE – MFC DE OPSTEKER het was op vrijdagavond 27 september ‘19 weer een drukte van belang in de sporthal. Judovereniging Koizumi hield weer haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Omdat we als judoverenigingen onderling af en toe ook trainingen uitwisselen met bevriende Judoclubs, deden er ook enkele “gast” judoka’s mee die op de vrijdag bij Judovereniging Koizumi komen trainen.

Waar het voor de jonge en nieuwe judoka’s nog even spannend was om een eerste wedstrijd te judoën, was het voor de ervaren judoka’s juist een onderlinge strijd om de partij aan te gaan met zijn of haar clubmaatje want uiteindelijk wil iedereen zich graag naar het hoogste podium vechten, om zich een jaar lang clubkampioen te mogen noemen. Natasja Meijer vaste trainster in Nieuwlande en in Dalen heette iedereen hartelijk welkom en gaf een korte uitleg hoe het tijdens een wedstrijd verloopt. Vooral voor de beginnende judoka’s is het een moeilijke aangelegenheid om te moeten “vechten” tegen je vriendje of vriendinnetje. De belangstelling was deze avond ook weer groot. Want het blijft natuurlijk spannend de verrichtingen van de judoka’s te volgen.

De leden werden onderverdeeld in 7 poules. Er werd op twee wedstrijdmatten gestreden om de hoogste plaats op het ere podium. Dat was voor de scheidsrechters Dhr. Reimink en Mevr. Seinen, twee officiële scheidsrechters van de JBN, ook deze avond weer een hele klus. Mede omdat deze beide scheidsrechters de moeilijke taak hadden om de stijlprijzen voor deze avond toe te kennen aan de judoka met de mooiste worp, Er was een stijlprijs voor de jongens deze werd gewonnen door Thijs Bos en Lieke Dijkhuis ging met de stijlprijs voor de meisjes naar huis. In de pauze was er voor iedere judoka iets lekkers. De bezoekers konden ondertussen een kop koffie/thee of iets anders nuttigen. En zo gingen enkele oudere judoka’s de zaal rond om loten te verkopen zodat het ook voor de toeschouwers mogelijk werd gemaakt om deze avond met een prijs naar huis te gaan.

Er waren dit jaar weer hele mooi prijzen te winnen, die grotendeels door de leden, Judovereniging Koizumi en de supermarkt uit Nieuwlande ter beschikking werden gesteld. Na de pauze was er een bedankje voor Ingmar Oosterhof die tijdens de afwezigheid van Natasja Meijer de trainingen op vrijdag bleef verzorgen. Hierna werd de strijd verder voort gezet. Iedere judoka deed enorm zijn/haar best. Dit leverde soms hele mooie partijen op.

Daarna volgde de prijs uitreiking waarbij iedere judoka met een prijs naar huis kon. Verder werden de prijzen voor de best presterende wedstrijdjudoka’s bekend gemaakt. Dit komt tot stand door de wedstrijdpunten van het hele seizoen bij te houden. De klus voor de Scheidsrechters zat er op zij kregen een mooie bos bloemen en keerden dus ook niet met lege handen huiswaarts. Kortom weer een hele succesvolle avond voor Judovereniging Koizumi.

Poule 1
1eEllis Lubbers
2eYoran de Boer
3eGeert Kleine
3eAnouk Seinen
3eLieke Dijkhuis
3eJordan Kerkhof
Poule 2

1eRenske Eijsink

2eLynn Gerarts

3eMark Benjamins

Poule 3

1eZoë Pater

2eSem van Dijk

3eHadassah Knegt

Poule 4

1eKaya Ensink

2eThor Huyser

3eMark Doldersum

Poule 5

1eWillem Eijsink

2eQuin v/d Kamp

3eVera van der Iest

3eNoa de Jeu

3eStijn v/d Weide

3eIneke v/d Geest

Poule 6

1eLars Eijsink

2eTimo van Dalen

3eNick van dijk

3eDelaja Knegt

Poule 7

1eIsabella Mager

2eJenn Vos

3eThijs Bos

3eLaura Doldersum

Mike de Jong