2009 – 31 januari

Verslag 1:

Judoka’s JV KOIZUMI weer goed in de prijzen.

Zaterdag 31 januari was het 11e Noord-Oost Judotoernooi in Slagharen,
waarbij 500 judoka’s aan deel namen. Ook Jv Koizumi nam deel aan dit toernooi  met 10 Judoka’s.

Gelijk om 9:00 uur moest Kelly Zwiers het spits afbijten in de gewichtsklasse tot 36 kg, Kelly die net 28 kg woog begon haar 1e partij goed en won deze met een yuko, de andere 4 wedstrijden ging alleen maar beter en won alles met Ippon. Een mooie 1e plaats voor Zwiers.

De broertjes Boerland moesten het 2e blok van start in de gewichtsklasse tot 34kg. Na 2 maanden op Judo hun 1e Wedstrijd.
Jeroen en Thijmen zaten niet bij elkaar in de poule en moesten dus hun eigen weg vinden. Hierbij ging het dus ook iets beter in de poule van Thijmen en hij kon zeer tevreden met een 3e plek naar huis.

Wesse Hoekman ging staande zeer goed van start maar moest het op ne-waza(grond) laten afweten door een verwurging. Verdere 2 partijen in de voorrondes gingen met winst naar Hoekman. In de finale gekomen was het wederom alleen op ne-waza een verloren partij. Een 3e plek voor Wesse.
Ook Jip Hoekman stond goed oplettend haar wedstrijden te maken en mocht met een 2e plek naar huis.

Tot 34kg ging Tom Veldhuis weer als een speer tekeer en won dus ook makkelijk zijn eerste 2 wedstrijden, maar in de verdere ronde was hij even te druk en verloor 1 partij, maar tevreden een 2e plaats.

Voor Michelle Benjamins was het vandaag even aftasten, Even een lekkere trainingsdag gemaakt voor volgende week. Michelle heeft volgende week in Nijmegen het NK -20 jaar.
In de nieuwe gewichtsklasse tot 44kg komt Benjamins uit voor JV KOIZUMI.
De 12jarige heeft natuurlijk nog niets te verliezen en kan lekker relaxed naar het NK -20.

Verslag 2:

11e Noord-Oost Judotoernooi (Slagharen)

De eerste wedstrijd voor zowel Jeroen als Thijmen Boerland, waardoor we wat onwennig binnenkwamen om vervolgens te gaan wegen.

De jongens (tweelingbroers)  zijn even oud en even lang, en we dachten ook ongeveer even zwaar, maar er bleek toch 2 kilo verschil tussen te zitten.

Maar beiden vielen ze netjes in de klasse waar ze voor ingepouled waren, – 34 kg.

In de zaal konden we nog net meegenieten van het eerste succes van die dag voor Koizumi, want Kelly Zwiers stond op de 1e plek van het erepodium om haar beker in ontvangst te nemen. Jeroen en Thijmen zaten in een poule met 14 deelnemers, wat weer opgesplitst werd in 2 groepen.De broers hoefden het daardoor niet tegen elkaar op te nemen, maar wel ieders 4 partijen tegen sterke tegenstanders, met gele, orange en groene banden….

Dat die jongens duidelijk meer ervaring en inzicht hadden bleek al wel bij de eerste wedstrijd van Jeroen, toen hij na 3 seconden na een prachtige worp op zijn rug belandde….. Jeroen wilde daarna nog wel doorjudo’en, maar helaas kan dát alleen bij een training.

Thijmen weerde zich in zijn eerste wedstrijd dapper tegen de latere winnaar, maar moest in hem zijn meerdere erkennen.  Ook Thijmen wist van geen ophouden, en wilde na het feliciteren zijn opponent opnieuw te lijf.

De wedstrijden daarna verliepen volgens hetzelfde patroon, ondanks hun inzet en aanmoedigingen vanaf de zijlijn, lukte het niet om een wedstrijd te winnen.

Máár….. om de familie eer te redden gaf Thijmen in zijn laatste wedstrijd écht alles wat hij had en werd zijn inzet dan ook beloond!

Hij was enorm blij met zijn gedeelde derde plek en genoot van zijn moment op het erepodium (hij staat op de foto helemaal rechts, met witte band)

Jeroen heeft de beker ook uitgebreid bewonderd en tevreden kijken we terug op onze eerste wedstrijdervaring!