2015 – 14 februari

Goede prestaties Koizumi in Norg

Zaterdag 14 februari 2015 werd er in Norg het jaarlijkse opstaptoernooi gehouden.
8 judoka’s van J.V. Koizumi kwamen in actie.
Erwin Wilting uit Dalen moest het spits afbijten en werd knap kampioen in zijn gewichtsklasse. Wilting won al zijn 4 partijen oppermachtig en kon met goud naar huis.
Ook voor Yannick Woltinge uit Elim werd het een mooie dag, Woltinge die gelijk het initiatief nam in zijn partijen door veel aan te vallen won vol overtuiging en nam ook goud mee naar huis.
Anouk Seinen uit Geesbrug was een klasse apart en was ook gauw klaar met haar wedstrijden door alles met ippon te winnen. Voor Seinen dus ook de hoogste tree op het podium.
Sven Dekker uit Nieuwlande moest in een poule van 8 maar liefs 7x judoën, Dekker liet zich niet weerhouden van een gouden plak en won al zijn partijen door middel van goed judo en doorzettingsvermogen.
Nicky Stenvert uit Hoogeveen kwam ook direct fel in actie, 2 partijen werden met vol punt direct binnen gehaald, wat jammer was is dat ze een wedstrijd verloor van een meisje die al wedstrijd ervaren was wat dus niet bedoeld is voor dit toernooi, maar Stenvert liet zien dat ze wel bij de besten hoorde en werd knap 2e.
De jongste van het stel Marlon à Tellinghusen moest ook 6x judoën in de gewichtsklasse tot 22 kg.
Tellinghusen ging zeker goed van start en won maar liefs 5 wedstrijden met ippon, in de finale stond hij dik voor maar liep later zo op de tegenstander waardoor hij zelf op zijn rug belandde. Toch een knappe 2e plaats voor de 5 jarige.
Gelukkig werden alle judoka’s deze dag beloond met een medaille die net buiten de prijzen vielen, voor Niek Benjamins en Lynn Geraets was er een 4e plaats en dus ook een medaille.