2016 – 13 februari

Lynn Gereats kampioen op IJspegeltoernooi

Zaterdag 13 februari 2016 werd het 34e ijspegeltoernooi judo gehouden te Sleen. J.V. Koizumi kwam daarbij goed in de prijzen.

Kampioen deze dag was Lynn Gereats uit Erika in de gewichtsklasse tot 30 kg. De 6 jarige won alles met ippon en beklom de hoogste tree.

Tot 33 kg moest Justin à Tellinghusen uit Nieuwlande en Stefan de Waardt uit Geesbrug hard aan het werk in een poule van maar liefs 15 judoka’s. Tellinghusen won in de voorronde zijn 4 wedstrijden met ippon en ging naar de winnaarspoule. Ook de Waardt was goed op dreef en ging in een andere poule door als 2e. Helaas voor hem was viel hij net buiten de prijzen.

Tellinghusen nam het nadien op tegen de sterksten die overbleven. Met maar gele band liet hij wel zien dat hij van blauw en groene banders kon winnen en werd gedeelde 3e deze dag.

Ook voor clubgenoten Geert Kleine uit Dalerpeel en Dylan v.d. Plaat uit Elim tot 40 kg was het harde strijd. Na allebei genoeg punten om door te gaan in de kwartfinale moest er ook tegen elkaar gestreden worden. Kleine moest vandaag zijn meerder herkennen aan v.d. Plaat waardoor Kleine 3e werd en v.d. Plaat een 2e plaats veroverde.

Kian Ensink uit Dalen tot 36 kg was erg goed op dreef. Voor zijn 2e echte toernooi was het erg goed om 2 gewonnen wedstrijden binnen te halen en werd dus ook beloond met een mooie 3e plaats.
Ook voor Denise v.d. Plaat uit Elim was er deze dag een gedeelde 3e plaats. Tussen alle hogere banden won ze nog knap 3 wedstrijden en kon ze het erepodium beklimmen.

In de gewichtsklasse tot 40 deed Sven Dekker uit Nieuwlande mee die maar 33 kg woog deze dag. Een topprestatie om dan maar liefs 5 wedstrijden met ippon te winnen. En dat beloond werd met een mooie 2e plaats.
Voor Jurjen Oosting uit Zwinderen ging het goed van start en won nog 3 wedstrijden. Nadien na een polsblessure moest Oosting helaas de laatste wedstrijd met pijn van de mat maar behaalde wel een gedeelde 3e plaats.