2016 – 19 november

Kampioenen in Hoogezand

Zaterdag 19 november 2016 werd er het jaarlijkse judotoernooi gehouden in Hoogezand bij BVHS.
Judovereniging Koizumi ging met 7 judoka’s naar dit toernooi en namen ook 7 prijzen mee terug.
Geert Kleine uit Dalerpeel werd in zijn gewichtsklasse tot 40 kg sterk kampioen. Kleine won oppermachtig in de voorrondes al zijn wedstrijden. Ook de halve finale werd met 2x ippon gewonnen waardoor hij kampioen werd.
Ook Lynn Geraerts uit Erica beklom de hoogste trede deze dag. Geraerts als enige meisje in een jongens poule liet zien dat zij de sterkste was in de gewichtsklasse tot 36 kg en won met volle overmacht haar 4 wedstrijden met de hoogste score.
Voor Sil Koert uit dalen was het nog afwachten dat hij er deze dag stond. De dag ervoor nog met griep stond hij er wel deze dag. Koert was nog zeker niet fit maar liet wel zien dat hij er was door 2 mooi gewonnen wedstrijden binnen te slepen mocht hij een 2e plaats mee naar huis nemen in de gewichtsklasse tot 31 kg.
Een hele zware poule was de poule tot 44 kg van Dylan V.d. Plaat uit Elim. Met maar liefs 10 judoka’s. V.d. Plaat vocht wat hij waard was en liet zien dat verschil in kleur band geen belemmering voor hem was. De met gele band V.d. plaat won 3 wedstrijden van groen en blauwe band.
In de halve finale wederom liet hij zien dat hij er stond met nog 2 gewonnen wedstrijden moest hij helaas de finale wedstrijd aan een ander gewonnen geven wat hem wel een hele mooie 2e plaats opleverde.
De uit Dalen Sven Veenstra was ook deze dag weer goed op dreef. In de gewichtsklasse tot 73 kg won hij knap 2 wedstrijden wat hem op een mooie 3e plaats bracht.
Anouk Seinen uit Geesbrug stond ook sterk te judoën deze dag in de gewichtsklasse tot 44kg en won vol overtuiging 2 mooie partijen met ippon waardoor ze een mooie 2e plaats mee terug nam naar Geesbrug.
Voor Denise V.d. Plaat uit Elim werd het ook zware partijen. V.d. Plaat zat in de gewichtsklasse tot 52 deze dag en wist dat ze aan de bak moest tegen haar rivalen. Zo ook een wedstrijd waar ze altijd tegenop keek en dat vandaag eindelijk door mentaliteit met overtuiging gewonnen werd kon Denise blij zijn met haar 3e plaats.