2016 – 20 februari

Lynn en Jasmijn Kampioen in Norg

Zaterdag 20 februari 2016 werd er in Norg het jaarlijkse kampioenschap gehouden voor judoka’s.

Wederom was Lynn Geraerts uit Erika deze dag oprecht kampioen en won al haar wedstrijden in een mum van tijd. Maar liefs won ze 3 wedstrijden op rij binnen 20 seconden. Ook zat in deze poule de net beginnen judoka Tijn van Veen uit Dalen. Ook hij won nog een mooie wedstrijd en kon trots zijn met zijn 3e plaats.

Jasmijn Wilting uit Wachtum was ook zeker goed bezig en won ook al haar wedstrijden. Voor Wilting was dit ook nog maar haar 3e echte toernooi en kon dus zeer tevreden naar huis gaan met goud.

Voor Niek Benjamins uit Nieuwlande was het ook weer een prijzen dag. Benjamins won maar liefs 3 wedstrijden en konden er 4 zijn omdat hij voorstond met wazari maar helaas nadien in houdgreep kwam. Benjamins werd nog knap 3e in een grote poule.

De lichtste man deze dag was Sil Koert uit Dalen in de klasse tot 27 kg. Ook voor deze judoka was het nog maar zijn 3e echte wedstrijd waar hij ook goed zijn mannetje stond. Trots kon hij met een 2e plaats naar huis.

Romona Fidom en Maria Mulder uit Nieuwlande zaten wederom deze dag bij elkaar in de poule. De dames waren wederom aan elkaar gewaagd en wonnen ook nog een paar wedstrijden waarbij Maria 3e werd en Ramona 4e.

Bij Dylan v.d. Plaat uit Elim was het deze dag judoën op mentaliteit. Na een week lang ziek te zijn geweest en nog niet de oude was verweerde hij zich nog goed maar had natuurlijk flink kracht ingeleverd. v.d. Plaat kwam toch nog op het podium te staan en werd knap 3e.