2016 – 28 mei

Koizumi hoge prestaties in Tubbergen

Zaterdag 28 mei 2016 werd er in Tubbergen het jaarlijkse judotoernooi gehouden met maar liefs 300 judoka’s.
Judo vereniging Koizumi ging met 10 judoka’s naar het oosten toe.
Marlon à Tellinghusen tot 24 kg zat in poule van 6 judoka’s. Tellinghusen die gelijk in actie kwam won al zijn wedstrijden en kon met de hoofdprijs terug keren naar Nieuwlande met een mooie 1e plaats door al zijn wedstrijden te winnen.
Ook voor Lynn Geraerts die wederom in een jongens poule zat liet zien dat ze als enige dame tot 30 kg al haar wedstrijden oppermachtig won deze dag en daarbij kampioen werd.
Voor Justin à Tellinghusen en Stefan de Waardt die in de zelfde poule zaten werd het een mooi toernooi. Beide jongens wonnen al hun partijen in de gewichtsklasse tot 36 kg in de voorronden. In de finale kwamen de beide clubgenoten elkaar tegen waarbij Tellinghusen op achterstand kwam tegen de Waardt. Met een latere combinatie won toch Tellinghusen waarbij een mooie 1e plaats naar Justin ging en mooie 2e plaats naar Stefan ging.
Ook Geert Kleine en Dylan v/d Plaat zaten als clubgenoten samen in de poule bij elkaar in. Ook beide judoka’s waren aan elkaar gewaagd waarbij deze dag Kleine zijn meerdere moest herkennen aan v/d Plaat.
v/d plaat nam een mooie 2e plaats mee naar huis en Kleine een mooie 3e plaats.
Ook Denise v/d Plaat kwam goed in actie deze dag door sterk judo te laten zien. Helaas kwam ze nog iets ervaring tekort maar nam een mooie 3e plaats mee naar huis en liet zien dat ze een podium plaats verdiende.
Romona Fidom moest het opnemen tegen clubgenote Maria Mulder. Mulder won weliswaar van Fidom maar omdat Fidom deze dag gedreven was tot winnen van de andere judoka’s in de poule nam ze een mooie 2e plaats mee naar huis en Maria Mulder een mooie 3e plaats.
Deze dag ontbrak Anouk Seinen ook niet uit Geesbrug. Seinen liet zien dat ze kon judoën maar door een klein foutje op de grond te komen in een houdgreep kon ze na 3 winnende wedstrijden wel trots naar huis met een 2e plaats.
Judovereniging kan trots zijn op de judoka’s deze dag.