2016 – 7 mei

Koizumi presteert in Oostwold

In Oostwold werd 7 mei 2016 in sporthal de rietkraag het 4e Blauwestad judo toernooi gehouden. Met 430 judoka’s werden er over 8 matten gespeeld. Bij het opstaptoernooi werd Lynn Geraerts uit Erika tot 30 kg knap 2e. Ze moest het opnemen tegen allemaal jongens en won maar liefs 6 wedstrijden. Alleen de finale tegen de Duitse Alexander Cristov moest ze haar meerdere herkennen.

Ook Marlon à Tellinghusen stond op de mat deze dag tot 24 kg. Tellinghusen moest zijn eerste wedstrijd helaas nog wakker worden maar won nadien al zijn 6 wedstrijden met ippon en kon tevreden met een zilveren bokaal naar Nieuwlande terug.
Ook Kian Ensink uit Dalen nam een mooie 2e plaats mee naar huis tot 36 kg en won 3 wedstrijden met ippon.

Het blauwestad toernooi was voor de niet beginnende judoka’s en dat kon je ook goed zien qua poule indeling. Er werd alleen maar met gewicht en leeftijd rekening gehouden en niet met banden kleur. Maar dat maakte voor Justin à Tellinghusen niets uit. In een zware poule van 10 judoka’s vocht hij zich met gele band tegen alle hogere groen banden de kruisfinales in. In de voorronde moest hij zijn meerdere herkennen tegen Redmer Duiker maar dat bleef ook zijn enige verliespartij. Tellinghusen vocht voor wat ie waard was en liet mooie en fraaie worpen zien en won al zijn wedstrijden in de kwartfinale wat hem bracht op een geweldige 2e plaats.

Ook hetzelfde geval telde dit voor Geert Kleine uit Dalerpeel die een zware poule had tot 40 kg. Maar hij won al zijn wedstrijden in de voorronde. In een poule van 9 judoka’s ging hij door als 1e van de poule naar de kwartfinale met 4 gewonnen wedstrijden. Helaas moest hij hier zijn meerdere herkennen aan zijn rivale Leco Terpstra maar een hele goede prestatie geleverd door Kleine.