9 januari 2016 werd in Dedemsvaart het 37e wintoertoernooi gehouden.
Wat speciaal was deze dag dat er ook deze dag gecombineerd werd met opstapjudoka’s.
Met maar liefs 700 judoka’s over gehele dag verdeeld deed JV Koizumi ook mee met maar liefs 21 judoka’s.
In de gewichtsklasse tot 40 kg was het spannend tussen de clubgenoten Mike Lichtendonk uit Dalerpeel en Anouk Seinen uit Geesbrug.

Lichtendonk die meer aanviel deze dag werd daarom beloond met scheidsrechterbeslissing en won. Ook won Lichtendonk zijn 2e partij. Met een houdgreep verloor hij helaas zijn laatste partij.
Ook voor Seinen was het nu erop of eronder.

Doordat Seinen haar andere 2 wedstrijden wonmet ippon werd het spannend wie won op punten omdat er 3 judoka’s waren met 2 gewonnen wedstrijden. Mike Lichtendonk won wel van de uiterlijke winnaar deze dag en mocht blij zijn met een 3e plaats. Anouk Seinen werd deze dag dus knap 1e.
Ook Dylan van der Plaat uit Elim was weer goed op dreef en won al zijn 4 wedstrijden. V/d Plaat wist deze dag dat het niet makkelijk was en won daarom ook doormiddel van voorsprong zijn laatste wedstrijd ook tactisch uit te judoën tot 40 kg.

Voor Justin à Tellinghusen uit Nieuwlande was het ok feest doordat hij 3 wedstrijden won. Tellinghusen die zijn laatste wedstrijd goed uit judode doormiddel van Yuko te winnen was dus zeker van zijn 1e plaats tot gewichtsklasse tot 33 kg.

In de gewichtsklasse tot 36 kg werd Nicky Stenvert uit Hoogeveen zonder enige moeite deze dag kampioen en mocht de hoogste trede beklimmen.

Ook Lynn Geraerts uit Erika vloog door haar partijen heen door alles met ippon te winnen. Geraerts die in de gewichtsklasse tot 30 judoot kon dus met de grootste beker naar huis. Ook in deze poule zat clubgenoot Tijn van Veen uit Dalen die knap een partij won met ippon en zeer tevreden kon zijn met een 3e plaats.
Ook Sil Koert uit dalen kwam goed in actie tot 24 kg en verzette zich goed.

Koert won gelijk zijn 1e wedstrijd met ippon maar helaas nadien na knap judoën werd hij toch nog knap 3e.
Voor de broertjes Kian en Yuka Ensink uit Dalen was deze dag zeer geslaagd. Terwijl dit hun eerste grote toernooi was leek het al dat ze vele wedstrijden hadden gedaan. Zonder pardon werden de wedstrijden allemaal gewonnen en stonden ze allebei op de hoogste trede.
Voor Denise van der Plaat uit Elim was het een beetje een baaldag doordat de onjuiste score die door Denise gescoord was naar de tegenstander ging.
Een discussie van trainer mocht niet baten. Terwijl de opgenomen beelden nadien gelijk hadden dat v/d Plaat scoorde i.p.v. haar tegenstander. Nadien won v/d Plaat nog oppermachtig 2 wedstrijden en moest het toch met een onterechte 2e plaats doen.

Ramona Fidom en Maria Mulder uit Nieuwlande kwamen in de gewichtsklasse tot 27kg in actie. Mulder wist al haar wedstrijden te winnen met ippon. Ook van Fidom was het zeer goed judo en behaalde een 3e plaats. Mulder werd in deze poule 1e

Sven Dekker en Niek Benjamins beide uit Nieuwlande zaten tot 34 kg deze dag.
Beide heren lieten zien dat zij de besten waren in hun poule.
Tegen elkaar moest Benjamins zijn meerdere herkennen aan Dekker. Een mooie 1e en 2e plaats voor de beide heren.

Chanoa Benjamins uit Nieuwlande maakte deze dag voor eerst kennis met de wedstrijdmat. Benjamins stond knap te judoën en behaalde door 2 gewonnen wedstrijden een knappe 3e plaats.
Tot 51 kg kwam Lucas Schun uit Elim in actie. Zonder moeite won hij zijn 1e 3 wedstrijden maar was de laatste wedstrijd wat afwezig waardoor hij toch nog een knappe 2e plaats behaalde.

Eveneens voor Jasmijn Wilting uit Wachtum was het een mooie dag voor de 1e kennismaking met de wedstrijdmat. Wilting kwam goed in actie wat haar op een knappe 2e plaats bracht.
Geert Kleine uit Dalerpeel had deze dag een zwaardere poule op het gewone winter toernooi. Kleine die in poule van 11 judoka’s zat vocht zich weer naar de kwartfinales. Kleine had het niet makkelijk deze dag maar behaalde een zeer goede 3e plaats tot 40 kg.