2017 – 14 januari

Judoka`s scoren hoog in Dedemsvaart

Afgelopen zaterdag 14 januari 2017 werd het 38e wintertoernooi gehouden in Dedemsvaart. Het is het 1e toernooi van 2017 met maar liefs 600 deelnemers deze dag.
Zo werd Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen in de gewichtsklasse tot 40 kg kampioen in haar gewichtsklasse bij het opstap toernooi. Dijkhuis die nog maar een paar maand aan het judoën is liet zien wat ze waard was en mocht de hoogste trede beklimmen en won bovendien van allemaal jongens in deze categorie.
Ook voor Kian Ensink was het weer raak deze dag. Ensink uit Dalen deed mee in de gewichtsklasse tot 40 kg en won al zijn 4 wedstrijden met de hoogste score wat hem een mooie 1e plaats opleverde.
Voor Marlon á Tellinghusen uit Nieuwlande was het ook flink knokken deze dag. De 7 jarige die tot 27 kg deze dag judode won zijn 1e wedstrijd binnen 10 seconden maar had erna een zware wedstrijd wat hij na zwaar inzet nipt verloor maar maakte zijn 3e wedstrijd weer goed door te winnen wat hem een mooie 2e plaats opleverde.
Ook Chanoa Benjamins ging als een speer deze dag in de gewichtsklasse tot 36 kg. Benjamins won oppermachtig haar eerste 2 wedstrijden met vol punt. Met maar 1 verloren wedstrijd wat ze daarna gelijk weer goedmaakte door wederom te winnen pakte ze een mooie 2 plaats binnen.
Voor Sil Koert en Tijn van Veen uit Dalen was het een nek aan nek race. De beide mannen zaten bij elkaar in in de gewichtsklasse tot 33 kg. van Veen moest zijn meerder herkennen aan Koert die won in de partij tegen elkaar maar van Veen maakte erna nog leuke winnende partijen wat hem een mooie 3e plaats opleverde. Ook Koert behaalde een gedeelde 3e plaats in dezelfde poule van 7 judoka’s en won nog 3 wedstrijden.
In het gewone wintertoernooi waren het ook zware poules zo ook voor Dylan v/d Plaat uit Elim die dit jaar 1e jaar in de leeftijdsklasse -15 zit. v/d Plaat won 4 wedstrijden met ippon maar maakte de finale partij een grove fout door de broek te pakken wat bij judo is uitgesloten en gediskwalificeerd werd deze partij maar kon wel blij zijn met zijn 2 plaats deze dag.
Ook Lynn Geraets zat zwaar en moest wederom weer tegen allemaal jongens opboksen wat ook goed beloond werd in een poule met maar liefs 11 judoka’s in de gewichtsklasse tot 33 kg. Geraets uit Erica werd knap gedeelde 3e deze dag.
Voor Denise v/d Plaat uit Elim werd het ook weer een podium plaats deze dag. In een zware poule met hogere banders en jongens wist ze nog knap 3 partijen naar zich toe te trekken waarbij ze een gedeelde 3e plaats behaalde.
Anouk Seinen uit Geesbrug in de gewichtsklasse tot 44 kg moest haar 1e wedstrijd nog even wakker worden en gaf nadien geen wedstrijd meer weg door haar partijen op ippon te winnen en kon Seinen met een mooie 2e plaats terug naar Geesbrug.
Ook voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande was het een zeer succesvolle dag. Lubbers die dit jaar voor het eerst in de leeftijdsklasse -18 op de mat stond werd deze dag beloond met de hoogste trede op het podium en werd kampioen in de gewichtsklasse tot 48 kg.