2017 – 25 februari

Geert Kleine district kampioen

Zaterdag 25 februari 2017 werd in Kollum het districtskampioenschappen judo gehouden -12 en -15
2 judoka’s van Judovereniging Koizumi deden mee in de -12
Geert Kleine uit Dalerpeel kon zijn vreugde deze dag niet op doordat hij zich kampioen van het Noorden kan noemen in de gewichtsklasse tot 42 kg
Kleine moest gelijk hard aan de bak doordat hij het gelijk tegen zijn rivale Arif Kanti uit Assen moest opnemen. De twee zijn zeer aan elkaar gewaagd maar Kleine liet vandaag door betere pakking en aanvallend judo dat hij terechte winnaar was op beslissing. Nadien won hij nog 2 wedstrijden met de hoogste score wat hem bracht in de kwart finale.
Kleine was ook oppermachtig in de kwart finale waar hij nog 2 schitterende wedstrijden won en zich dan eindelijk District kampioen mag noemen door de hoogste trede te beklimmen in de gewichtsklasse tot 42 kg kon zijn dag niet meer stuk.
Maar ook voor Anouk Seinen uit Geesbrug was het een pittige dag. Seinen die normaal tot 41 kg judood zat deze dag ingedeeld in de + 41 kg.
Seinen was daarbij veruit de lichtste maar liet sterk judo zien. Haar eerste wedstrijd moest ze het opnemen tegen Poppinga van sportschool Wouter Meijer en door snelheid en technisch judo werd deze dan ook gewonnen door terechte beslissing. Vervolgens ging Seinen met grote klasse door. Even door een klein reactie moment kwam Seinen helaas in een houdgreep.
Het was er nu op of onder om die mooie 2e plaats nog te pakken. Seinen moest de laatste wedstrijd winnen met Ippon anders was het gedaan.
Door snelheid en variatie won ze ook met ippon en kon met een blij gezicht haar 2e plaats in ontvangst nemen waardoor ook Trainster Natasja Meijer zich door deze 2 talenten zich trots mag voelen.