2019 – 2 november

JUDOKA’S JUDOVERENIGING KOIZUMI WEER GOED TEGENSTAND GEBODEN IN BORGER

Afgelopen zaterdag 2 november werd het jaarlijkse judotoernooi te Borger gehouden voor opstap judokas en de gevorderde judokas.

De opstap judokas waren ook zwaar bezet maar gingen allemaal met een mooie prijs naar huis.
Zo was er voor Kaya Ensink uit Dalen een mooie gedeelde 3e plaats. Ensink draaide zijn allereerste wedstrijd op een groot toernooi in de gewichtsklasse tot 30 kg en won nog mooi 2 wedstrijden.

Zo ook voor Timo van Dalen uit Geesbrug werden er partijen gewonnen. van Dalen die uitkwam in de gewichtsklasse tot 40 kg mocht ook een mooie gedeelde 3e plaats mee nemen naar huis.

Voor de wat gevorderde judoka werd er ook zwaar gestreden om op het podium te mogen komen.
Zo werd Renske Eijsink uit dalerveen die weer in een zware jongenspoule zat +52 kg zwaar gestreden waarbij 1 verliespartij was maar toch vrij gemakkelijk won ze nog 4 mooie partijen met ippon dus mocht ze met een 2e plaats terug naar dalerveen.

Ook Zoë Pater uit de Zandpol liet weer zien dat ze erbij hoorde in de gewichtsklasse tot 40 kg in een poule van maar liefs 9 meiden. Helaas in de finale kreeg Pater een punt tegen maar kon zeer tevreden zijn met een mooie 2e plaats deze dag.

Ellis Lubbers uit Nieuwlande kwam maar liefs in 2 gewichtsklassen uit deze dag. Lubbers deed mee in haar eigen gewichtsklasse tot 57 kg in een poule van 6 judokas waar ze 3e werd maar ook in de gewichtsklasse +57 kg behaalde ze een knappe 3e plaats en kon ze met 2 bronzen plakken weer terug naar Nieuwlande.