2019 – 27 oktober

LARS EIJSINK JUDOKAMPIOEN IN ZWOLLE

Afgelopen zaterdag 27 oktober werd er in Zwolle het jaarlijkse IJsel-vecht toernooi gehouden voor beginnende en gevorderde judoka’s.

Lars Eijsink uit Dalen van J.V. Koizumi werd hier kampioen bij het opstap toernooi.
Eijsink die voor het eerst kennis maakte met de wedstrijd mat wist bijna alles te winnen in de gewichtsklasse tot 33 kg. 1 op scheidsrechter beslissende wedstrijd verloor Eijsink onterecht maar dit mocht met de eindscore van alle wedstrijden gelukkig niet baten en kon daarom ook de hoogste trede beklimmen deze dag.

Ook deed voor het eerst Ineke van de Geest uit Nieuwlande mee met een opstap toernooi.
van de Geest die in de gewichtsklasse tot 36 kg judoënde liet nog goed judo zien.
Door nog de onervarenheid maar wel met goede knoklust mocht ze een mooie 3e prijs naar Nieuwlande mee terug nemen.

Delaja Knegt uit Dalen kwam ook voor het eerst op de wedstrijd mat en deed mee in de gewichtsklasse tot 33 kg.
Knegt wist ook leuke partijen mee te draaien en werd gedeelde 3e deze dag.
Voor de wat meer ervaren judoka werden er ook mooie poules gemaakt.

Zo is Mark Benjamins uit Elim nog knap 3e in een poule met 2x hogere banden dan Benjamins.
Met flinke inspanning wist Benjamins in de gewichtsklasse tot 50 kg nog een mooie 3e plaats binnen te halen.

Zoë Pater uit de Zandpol in de gewichtsklasse tot 40 kg wist een mooie 2e plaats te bemachtigen in poule van 5 judokas. Pater die nog een beetje wedstrijdritme miste moest helaas 1 wedstrijd haar gewonnen geven maar kon tevreden met een 2e plaats naar huis.

Ook voor Hadassah Knegt was het knokken geblazen in een poule met maar liefst 8 judokas werd ze winnaar van haar poule en ging ze door naar de kwart finale. Maar door een rare kruisfinale deze dag wat anders was dan anders verloor ze maar 1 partij en moest ze genoegen nemen met een 3e plaats waar ze natuurlijk wel trots op kan zijn.