2023 – 20 mei

TIJS HEERKES JUDO KAMPIOEN KLOOSTERVESTE TOERNOOI.

20 mei werd er in Assen het Kloosterveste judotoernooi gehouden voor opstappers en wedstrijdjudoka’s

Tijs Heerkes uit Dalen van Judovereniging Koizumi won maar liefs al zijn 5 partijen en was oppermachtig kampioen in zijn gewichtsklasse bij het opstaptoernooi.
Ook was er een mooie 3e plaats voor de jongste judoka van Koizumi deze dag.
De nog maar 6 jarige Lorenzo Wolters uit Noordscheschut won drie wedstrijden met ippon en kon zeer tevreden zijn met een bronzen plak in de gewichtsklasse tot 24kg.
Mark Benjamins uit Elim was ook deze dag weer goed op dreef waarbij er een mooie zilveren plak om zijn nek werd gehangen en Benjamins weer tevreden terug naar Elim kon gaan.
Voor Thijs Bos, Sepp van de Poll en Daan Benjamins was het bijna een clubkampioenschap. De Heren zaten deze dag met nog 2 andere judoka’s in dezelfde poule waarbij Thijs Bos uit Dalen een mooie 2e plaats behaalde en Sepp van de Poll uit Dalerpeel een mooie gedeelde 3e plaats haalde. Helaas viel Daan Benjamins net buiten een podiumplaats mede ook door het gewichtsverschil in deze poule .
Hadassah Knegt uit Dalen was ook een strijder deze dag wat daarom ook beloond werd met een mooie gedeelde 3e plaats en kon Knegt goedlachs met brons naar huis.